Lijst Groot Montferland

Ruimte voor je slogan

Lijst Groot Montferland actueel

 

 


Leuk vinden


 

Nieuws


Terug naar overzicht

20-11-2017

Loil toont zich slagvaardig tijdens politieke avond op 15 november jl.

Loil toont zich slagvaardig tijdens politieke avond op 15 november jl.

Politiek weet nog steeds niet goed te communiceren!

Dit bleek tijdens het politiek debat in Loil, welke door de contactraad werd georganiseerd, waar Henk Groote namens Lijst Groot Montferland deelnam aan de discussie.

Er zijn veel wensen in Loil, maar de middelen van de gemeente zijn beperkt. Echter als we creatief met de mogelijkheden omgaan moet er binnen de vastgestelde budgetten meer mogelijk zijn om een aantal wensen die er leven in Loil haalbaar te maken. Wij willen hierover graag met de partijen in overleg gaan.

Echter: Er zal dan veel van de gemeenschap gevraagd worden maar dat zal, gelet op de opmerkingen vanuit de zaal, zal dit niet het grootste struikelblok worden.
Dat niet alle wensen die leven door de gemeente te realiseren zijn moeten de inwoners van Loil ook kunnen begrijpen. Het openhouden van de school bijvoorbeeld is een verantwoordelijkheid van het schoolbestuur en niet van de gemeente!

Tijdens deze avond werden er, net als 4 jaar geleden, beloftes gedaan door partijen die toezegden “dat zij zich hard maken om de school te allen tijde open te houden”. Dit is nogmaals niet aan de politiek maar aan het schoolbestuur.

Lijst Groot Montferland gaf aan dat wij tijdens de begrotingsvergadering de portefeuillehouder hebben gevraagd om prioriteit aan de kernen toe te kennen m.b.t. nieuwbouw, eventueel ten koste van Didam of ’s-Heerenberg.
Volgens de wethouder was dit geen probleem omdat we de komende jaren meer mogen bouwen dan in het verleden is vastgesteld.

Wij gaven aan dat we stelden voor de plannen die na 2020 gepland stonden zijn naar voren te halen en met de provincie in overleg te gaan om ook buiten de contouren te mogen bouwen. Enkele raadsleden gaven daar aan dat zij er wel voor zullen zorgen dat er meer gebouwd zou kunnen worden rondom Loil, ook daar gaan wij als raad niet over!

Wij, Lijst Groot Montferland, zien mogelijkheden voor de gemeenschap van Loil, maar hebben wel op een eerlijke en transparante manier aangegeven wat wel en niet kan. Het laatste is nooit leuk om te horen, maar wel eerlijk!!

De door de contactraad georganiseerde avond was goed georganiseerd, met veel inbreng vanuit de zaal waar wij als politieke partij wat mee kunnen.

Wij hopen dat de kiezer in maart 2018 terugdenkt aan deze avond en dan een juiste keus maakt.Terug naar overzicht