Lijst Groot Montferland

Ruimte voor je slogan

Lijst Groot Montferland actueel

 

  

Nieuws


Terug naar overzicht

24-01-2020

Motie behoud Gouden Handen te 's-Heerenberg

Afgelopen donderdag heeft Lijst Groot Montferland samen met de Pvda Montferland en Rob Mos een motie ingediend om de Raadszaal Gouden Handen 's-Heerenberg en de publieksservice te houden in het pand Gouden Handen te ’s-Heerenberg. Tegelijkertijd kwam de coalitie met een motie om het bestuurscentrum in ‘s-Heerenberg te houden.

Het verschil tussen beide moties is dat het voor de coalitie (CDA/VVD/LBM/D66) niet uitmaakt waar dit bestuurscentrum (daar waar de politieke avonden / raadsvergaderingen gehouden worden) komt en dat er zeker geen uitbreiding van de nu, sinds 1 januari 2020 sterk versoberde dienstverlening komt.

Omdat er in het verleden veel geld door de gemeenschap in Gouden Handen is geïnvesteerd wilden wij, Lijst Groot Montferland met Pvda Montferland en Rob Mos dit bestuurscentrum met service centrum in Gouden Handen houden.
Wij willen een open spreekuur en vrije toegang maar van de coalitie moet alles op slechts 2 dagdelen per week en dan alleen maar op afspraak.

De coalitie vind het niet nodig dat inwoners laagdrempelig binnen kunnen treden in het gemeentehuis, het lijkt voor de coalitie wel of de inwoners er voor het bestuur zijn en niet andersom.

Nu lijkt het in De Gelderlander net of de coalitie de grote redder is voor het oude Bergh omdat de oppositie tegen hun motie stemde, maar Lijst Groot Montferland, de Pvda Montferland en Rob Mos wilden juist meer service naar de inwoner toe, maar dat wilde de coalitie niet want dat levert geen geld op.
Daarom heeft de coalitie niet ingestemd met onze motie.Terug naar overzicht