Lijst Groot Montferland

Ruimte voor je slogan

Lijst Groot Montferland actueel

 

 


Leuk vinden


 

Nieuws


Terug naar overzicht

30-06-2018

Burgerinitiatief van Stichting Burgers Eerst heeft het niet gehaald

Op donderdag 28 juni 2018 stond het Burgerinitiatief van de Stichting Burgers Eerst over het Masterplan Didam op de agenda van de gemeenteraad.

De Stichting Burgers Eerst staat achter dit Masterplan op twee (in onze ogen zeer essentiële punten!) na en dat is om de geplande nieuwe supermarkt te verplaatsen van de voorziene locatie (nu het oude gemeentehuis) naar bijvoorbeeld de plek van de oude gemeentewerf en brandweerkazerne, waardoor de bibliotheek en de pleinfunctie zouden kunnen blijven bestaan. Daarnaast is er de zorg voor verkeersoverlast in de kleinere straten van het centrum van Didam door de herinrichting bij de kerk. Dit werd helaas door alle overige partijen afgewezen.

Lijst Groot Montferland steunde dit Burgerinitiatief en in de aanloop naar de verkiezingen was ook LBM dezelfde mening toegedaan. Helaas stelden zij hun mening bij. Jammer, hopelijk vind u daar als kiezer over 4 jaar iets van.

Het Masterplan Didam in de huidige visie wordt nu dus doorgezet. De gehele raad, óók wij, zijn het eens dat het centrum van Didam een opknapbeurt nodig heeft. Wij verschillen met de rest van de gemeenteraad en het college over de twee eerder genoemde punten.

Wij gaan nu proberen, ondanks de eerder genoemde punten, om er een zo gedragen mogelijke uitvoering van te maken.

Klik HIER voor een stukje uit de raadsvergadering van donderdag 28 juni 2018.Terug naar overzicht